ETT MINNE

Idag köpte jag en ring som sedan i Sverige ska ingraveras med datum. Detta blir min minnesring från detta fina året på Fudan University. Nu har jag gått min sista skoldag, nästa vecka är det endast prov på schemat mån-ons. I helgen blir det alltså plugg plugg och åter plugg! Vi ses om 10 dagar Sverige.
 

"WOW"

Glömde berätta, gissa vem som joinade oss på midsommarmiddag med YP? Ingen mindre än Tobias Wallin från Svenska lets dance. Kul kul! Jag undrar vad han gjorde här.
 

MIDSOMMAR PÅ SHANGHAIVIS PART2

Efter Fredagen var vi alla lagom trötta men trots detta piffade vi till oss på kvällskvisten och drog oss mot stan för ännu ett midsommarfirande, denna gången men YP, Young professionells. Där bjöds det på fördrinkar runt dem gigantiska långborden på sportbaren O'malleys och efter detta en Svenskt midsommarbuffé. Man kan ju säga som så att vårt var bättre! Det var samma förening vi var med på Julmiddagen lagom till julafton och då var maten top notch, så förmodligen lägger dem mer krut på det eventet. Men det var riktigt trevligt, massa intressanta människor och jagblev avundsjuk på dem flesta och deras framgång. Min bordsgranne var en ung kille från Skåne som var här på 1.5års kontrakt med H&M där han jobbade på produktkontoret, JAG VILL MEEED!  Men jag ska minsann nå dit och tusen gånger längre. Tack YP för mat, dryck, fest och trevligt sällskap. Detta fick knyta ihop midsommar säcken, då söndagen mest firades sängliggandes och framför böckerna. 
 
Jag , Linnea, (E)manuelle & Ingrid på Bar Rouge
.Bar Alla dessa bilder är lånade från Jennifers blogg då jag just nu är en iphone kort och är för lat för att släpa med mig systemkameran. Tack för lånet på förhand ;)

MIDSOMMAR PÅ SHANGHAIVIS

Hela helgen har det varit midsommar på schemat, redan veckan innan började planerna. Vi startade Fredagen, den riktiga midsommardagen, tidigt på förmiddagen. Efter att ha sprungit ett ärende till symarknaden var det dags att åka till Jennifer och Linnea där vi skulle förbereda stor midsommarlunch. Vi bjöd in killarna som hade varit hemma och tagit det lugnt hela dagen medan kvinnorna stod i köket och knegade. Det blev ett riktigt traditionellt midsommar bord, det enda jag saknade och fortfarande saknar är jordgubbar och flytande grädde... gaaah... Då proven börjar närma sig, nästa vecka, så har ingen speciellt stort överskott med tid vilket ledde till att vi inte tog den ganska jobbiga omvägen till Ikea för att köpa sill och snaps. Detta gjorde mig dock inget eftersom att det gick precis lika bra att sjunga visor och skåla i Kinesisk öl.

 

Efter lunchen var det dags för oss tjejer att börja pyssla ihop våra midsommarkransar. Det var ingen klassisk med prästkragar men dem var stora och fina ändå! När det var färdig ätit och färdig pysslat kom Kevin och Theo våra Göteborgare (-1) Johan. När dem anlände var det lekar på schemat! Vi tjejer hade tidigare i veckan fixat ihop en tipspromenad som alla senare skulle gå. Svaren på frågorna visste vi dock inte förens efter lekarna. Exempelvis; "Vem är mest upphetsande?", här fick tre killar chansen att visa vad dem gick för med en lapdance. Himla kul med andra ord, har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge.

 

När vi vart klara med lekarna och jag blev vinnaren med mest rätt chansningar (!!) så var det redan kväll. När dem fina lockarna började dras ut och mörkret falla kom Rosé bubbel och koreansk sprit fram. Det blev en kul förfest men DJ-CJ (Carl som leker dj på iPhonen) i högtalarna. Kvällen slutade på Bar Rouge där dem hade Swe-dream, vilket innebär Svensk-kväll. Detta passade utmärkt eftersom det var midsommar, här dansade vi tills regnet och svetten tog över. Våra kransar var minst sagt populära, drygt ett 20tal personer försökte rycka den, ett 10tal ville köpa den och resterande bara undrade varför vi bar blommor på huvudet. 

 

Det var en grym dag, eftermiddag, kväll & natt! Tavk hela Swedish maffia (som våra vänner på fudan kallar oss) för en oförglömlig kväll. Här mina vänner kommer bilder från min systemkamera samt iPad, därav den mixade kvalitén. Om ett par dagar kanske det dyker upp fler, Carl måste leta reda på sitt USB bara. Ciao, Enjoy, för det gjorde verkligen jag!
 

GRATTIS STYLEBYJW

Ett stort Kines-grattis till min bästa vän där hemma! Vi firar om 13 dagar!!!
Jag & Johnjohn på Xoy förra året. Foto: Tobias guldstand

GLAD MIDSOMMAR

Större inlägg kommer! Nu ska vi iväg på firande nummer två med Svenska handelskammaren. Ciao

JUST NU..

Provtiderna är snart här, bara 14 dagar kvar och detta är något som undgått mig helt! Vet inte om jag medvetet valt att inte tänka på det eller bara försvunnit bort i tanken "låt oss ha kul, det är inte så många dagar kvar nu". Vad jag än vill tänka så börjar proven den 2 Juli och varar i 3 dagar. Får plugga hårt nu på veckodagarna så att jag kan utnyttja helgen till fullo!

TÅRTKALAS

Förra veckan tog vi saken i egna händer. Istället för att göra dem trista läsförståelserna så hade Calle och Robert förberett med tårta. Vi ville demonstrera hur vi äter tårta i Sverige, dock blir det ju såklart lite halvdant när man befinner sig i ett land utan speciellt bra utländska resurser. Därför bestod ingredienserna av; tårtbotten - liknande rostisar, grädde, 4 olika meloner och jordgubbssylt. Kanske inte världens godaste men det var kul!
Ursäkta bildkvalitén, jag hade bara med mig iPaden.

TYPISKT

Vi har inte haft något regn och knappt något dåligt väder över huvudtaget på otroligt länge, men så självklart väljer vädergudarna att placera det precis på midsommar veckan. Jahaaa!
Stannar hemma från första lektionen idag, har blivit sjuk, nästa måste jag gå på annars blir det för mycket frånvaro inför proven.
tjingeling

STRESS


REDO FÖR FREDAG

Igår var jag och clara på stan. Innan vi köpte Subway och sedan tog tuben hem så stannade vi till på fakemarket. Dä kunde man göra landslagströjor med sitt eget namn och nummer. Redo för fredagens match nu!

SVERIGE-UKRAINA / 瑞典 - 乌克兰

Natten till Tisdag var det fotboll på schemat, vi såg både England och Sverige spela. Det var riktigt kul trots Sveriges usla spel. Igår var vi dock otroligt trötta! På fredag vänas nästa match, men då blandat med utgång. Matcherna börjar ju trotsallt inte förens 02.45..
Förövrigt var det endast vi, 5 skrikande svenska brudar, kvar när Sverige började spela...

FREDAG

Bättre sent en aldrig, i Fredags var det otroligt varmt ute och efter skolan ville jag och Clara ta vara på dagen, inte bara gå hem till ACn. Efter lite lunch utomhus köpte vi vatten och satt kvar på samma lilla gräsplätt i 6 timmar. Vi klarade av hettan eftersom vi hade en butik fylld med vatten några meter bort. Vi köpte och fixade även Kevins födelsedagspresent.

Vid 18.00 tiden skrek magen efter mat igen och vi bestämde oss för att åka till Tesco och handla lite. Väl där hittade vi snabbt det vi skulle ha plus e hårfärg till mig och vi var hemma igen. Det blev matlagning, hårfärgning och film - en lugn kväll med andra ord! Gott var det eftersom vi skulle ut dagen efter.


HITTADE EN NY KUL APP!


VIA INSTAGRAM

Instagram uppdateras så fort jag har min iPad med mig, vilket är nästan varje dag, så klicka in där för mer uppdatering. Användare; natalieeharris
Här om veckan bakade vi chokladbollar enligt konstens alla regler, nomnom!
_Calle vart lite sömnig på lektionen
I Söndags tog vi en fika/pluggstan downtown på Brioche Dorée, där har dem nybakat bröd och gör aw(e)some smörgåsar.

LÖRDAG

Ännu en nybliven 20-åring fick vi fira in på Lördag morgon, vi hade gjort en lite mer personlig present där vi skrivit och ritat över en Fudan t-shirt. Efter firandet blev det frukost hos Linnea som vi inhandlat dagen innan. Det var en riktigt varm och fuktig dag så jag och Clara drog oss ner mot stan för en frappe på Starbucks. Vi hade egentligen tänk ta en båttur på floden men Claras mobil krånglade så det fick bli en tripp till China mobile och en skomarknad. På kvällen väntade det hejdå-fest för två Svenska tjejer vi mött här i SH! Riktigt bra helg med andra ord.

TGIF!!!!!!!

Äntligen helg igen, veckorna går väldigt fort men blir trotts det alltid glad lagom till helg. Sitter och äter lite frukost nu, sinnessjukt trött, stiga upp innan 8 är inte min bästa talang. Nu blir det två lektioner i skolan, jag, Clara och Linnea ska göra ett litet rollspel så det blir intressant. Ha en bra fredag och ta hand om er!
PS: Grattis till alla Studenter, Boråsare, ha en grym dag! NJUT

GRATULERAR SVERIGE

Idag är det alltså Sveriges nationaldag, detta kommer nog bli den minst svenska dagen för min del dock. Hoppas alla ni där hemma äter massa prinsesstårta och dricker jordgubbsstaft i solen!

TISDAG

Japp, så var det Tisdag. Idag slutade jag skolan vid halv tolv och begav mig direkt mot Deli för att fortsätta glo i böckerna. Det är riktigt skönt att sluta tidigt för idag betydde det att jag kunde stänga igen böckerna redan vid halv 4 igen för att gå hem. På vägen hem hämtade jag min tvätt hos tvättanten i källaren som jag lämnat in igår. Inte sådär jätte awsome info men det händer inte så mycket just nu. Nu har jag laddat upp med fyra filmer av däckar genre så ikväll blir det filmtittning och soppätning på rummet. Imorgon börjar vi efter lunch, skönt, ska upp tidigare och fixa håret för imorgon är det Ladies niiiight!

Ps: köpte en ny cykel igår, det blev svart, gillar den inte..

Bjussar på en bild från förra Onsdagen!
Ciao.

VATTENKOKAREN, EN SJUKLINGS BÄSTA VÄN!

Idag upptäckte jag att det är inte bara ägg och te min vattenkokare kan åstadkomma utan även soppa gick bra att göra vilket känns riktigt bra då jag skippade skolan idag pga feber och helst intew vill gå ut i onödan. Har man inget kök så gör man vad man kan. Dagens lunch: kyckling och ädelostsoppa! bone petit.

PLUGG

Idag blir det plugg hela eftermiddagen med den här fjanten :)

TVÅ NYA TILL HANDLEDEN

I Trosdags var jag och Anni på pearlcity, där köpte jag armband och två sjalar. Här är armbanden, Hermes.

KINESER..

Igår hängde jag med Anni då hon skulle fixa sina naglar, vi cyklade bort och solen stekte, det såg ut att bli en riktigt bra eftermiddag. Vi köper kaffe och går mot cyklarna igen, vart är min cykel?, ja någon har alltså lyft upp och burit iväg min stora vita cykel. Nu vart den stulen och det är inte mer med det.. Så idag skall jag köpa min tredje cykel för detta året. ååååh min förra gick så bra.



Exempel på "typiskt kineser" ovan!

RSS 2.0