EN NY KOMPIS!

Fortsätter med tröstshoppandet, denna gången blev det en ny till samlingen! Nu är klockan 07.17 och jag måste cykla till skolan om 20 minuter.. Har inte kommit upp ur sängen än, fyy för tidiga mornar. Ännu värre också när man vaknar och känner i halsen att man har frusit under natten. Men men, man ska väl inte klaga! Gör som Calle alltid säger; Kör bara kör! .............

TYPISK

Detta är en typisk middag för mig här i Shanghai!

NYPONSOPPA

Tur att IKEA finns! Blev två frukostar rikare sist vi var där.

THE LAST FEW DAYS

Tre glada på Jennys födelsedagsfest i Torsdags

En lunch


En liten del av spat i var på i Lördag, fantastiskt!


Anni vart glad efter ett besök hos frisören

Vi har ätit fantastisk mat en hel "långhelg" nu, jag lyckades tyvärr bara få detta på bild men mina smaklökar har aldrig känns sig såhär hemma skulle jag tro.


Jag behövde verkligen dem här dagana, och nu kan väl allting bara bli bättre. Alla har rätt att vara ledsna, det viktigaste är att komma ihåg vad och vem som faktiskt betyder allt!

HÖGRE HÖJDER

När jag inte mår bra så brukar det funka med att shoppa. När jag inte orkar gå utanför dörren så shoppar jag tryggt på nätet istället. Tur att min syster kommer hit efter jul och kan ta med allt. Det blev iallafall ett par efterlängtade klackar. Nu blir det femte filmen denna Onsdag på rummet..
Jag hoppas alla där hemma som jag verkligen bryr mig om har det bra! Jag saknar er som aldrig förr. Puss

EN LÅT SÄGER MER ÄN TUSEN ORD


NO WORDS

När allt är precis sådär överjävligt, då tänker jag välja att vara tyst ett tag! Ursäkta svordomar men allt är precis som det inte ska vara. Vi hörs när vi hörs! xox

3MÅNADER

Nu har det alltså gått tre månader. Det är något konstigt med tiden här för det funkar så att dagarna går långsamt med veckorna går sjukt fort. Tider flyger förbi. Tre månader betyder att jag är hemma om åtta.. knasigt! Tänker inte på det speciellt mycket, bara vart det del nu när det är dags att boka om flygbiljetten till det riktiga hemresedatumet (Jag hade först tänkt åka hem en sväng i Januari, men icke!). Det känns både som evigheter och som att det var bara någon dag sen, sen vi anlände här i Shanghai och jag fortfarande tyckte kineserna var jobbiga och konstiga. Man är ju minst sagt van kan man ju säga.

Även om jag trivs utomordentligt bra, bättre än jag trodde faktiskt, så längtar jag bara tills nästa besökare kommer hit! Nu är det inte långt kvar. Wiho, kul o visa något man lärt känna och kan väldigt bra för någon som aldrig besökt platsen tidigare.

Ne vänner, nu ska jag ut på en joggingtur innan det är dags för Sushi lunch innan skolan börjar (14.25, gött!). XOXO



.

Missing someone is not about how long it has been since you have seen them or the amount of time since you have talked.



It is about that very moment when you are doing something and wishing they were right there with you.




JULSTÄMNING OCH PAKET

Nu vart det julstämning på hög nivå, jag och Anni tog en sen lunch på Deli och seden drog vi upp till henne för att pyssla ihop ett pepparkakshus! Vi hade dock ingen glasyr men det löser vi en annan dag. Det blev ganska fint, bara att vi båda brände oss i fingrarna. Anni hade julpyntat hela lägenheten och vi drack vinglögg! Mysigt. Jag tog även hem alla mina saker som jag handlade på ikea igår, ett av ljusen (som är täckta av glas) trillade i marken så det blev glas överallt, sedan när jag skulle göra ett försök att sätt upp julstjärnan som förövrigt var sjukt stor så tappade jag lampan i golvet så det blev glas i sovrummet också... Typiskt.. Det är mans göra, bevisat!
.
Jag fick paket idag också, mitt första småtomtepaket från Sverige. Gott! Det var kul så nu kan jag vara varm om mina händer också!
.
Det luktar pepparkaka i hela mitt rum, mums!
Annis allt pyssel
Den vart lite stor..

Not my cup of tea..

MMMMMMM, GOTT!

Här kommer vi trivas som fiskar vi vattnet under tre veckor! Längtar

FREDAG - FRIDAG

Efter skolan igår bar det direkt av mot IKEA där vi skulle köpa lite nödvändigheter, julpynt och massa gottigt från mataffären.  Efter det var vi tvugna att dumpa av alla hemma på campus och sedan rullade taxin mot French Consession där det fick lite lite shopping och senare vin och middag. Otroligt bra dag!

SUSHI

Många som känner mig vet att jag är ganska kräsen när det kommer till mat, jag har alltid haft svårt för att lära mig tycka om eller ens prova nya rätter. Sen jag kom till Kina har detta ändrats helt jag äter massa grejer som jag inte ens skulle fundera på att välja hemma. Smaklökarna har verkligen anpassat sig! Två bra exempel är sushi och broccoli, som jag avskydde innan jag kom hit! Men tro det eller ej, sushi är numera min favorit rätt och äter det många gånger vi veckan. Får nog bli lite ikväll, har nämligen hittat är sjukt bra litet ställe lite närmre skolan som gör gudomlig sushi och dem har ingefära!! Gottans
Bild lånad från Calle taget på favvostället.

THAILAND

Ja då var det klappat och klart! Det blir tre veckor av stekande sol och kritvita ständer i Januari/februari med Anni. Jag längtar!

MÅNDAG

Igår vart det skola och planering av nyår. Vi har tänkt att abonera en resturang och ha en egen fest med våra egna inbjudna och därför begav vi oss till resteurang Maya där jag lärt känna den trevliga ägaren.Stället var helt toppen och vi fick en jätte bra deal så på detta lär bli den bästa nyår genom tiderna med 50 av våra bästa och nyaste vänner! wiho. Det blir även black tie tema så det blir till att åka till symarknaden och sy någon fancy långklänning. See ya!
Om ni vill följa mig lite mer i nuet med massa bilder så kan ni gå in och följa mig på instagram. Nick: Natalieeharris

MIN NYA BAKRUNDSBILD

hihihihi..


Laconé

Någon som är sugen på snygga jackor?, Tänkte la det, klicka in på gruppen Laconé på Facebook, bli medlem och kika runt lite vettja!

HAPPY BIRTHDAY DANIEL

HO, HO HO!

#NowPlaying The Family Party Song Singers – Happy Birthday Daniel on @Spotify

http://open.spotify.com/track/1BkC3cRQZ2JxRhYVVAOMK9


SAKNAR GOA UTEKVÄLLAR & CRUISEKVÄLLAR MED BORÅSVÄNNERNA!


NÄR VI INTE HADE NÅGOT ANNAT ATT GÖRA..

Så kollade vi runt nere på gatan och hittade "FINA!!" öronmuffar.

HAPPY FATHERSDAY

Love u!

STORSTÄDA

Efter att ha pluggar hela dagen och fått många läxor gjorda så kom jag hem till ett skitigt hem. Då jag delar "lägenhet" med tre andra så har vi ett slags allrum och två badrum tillsammans. Något dem däremot inte har förståt är att man av ren hänsyn bör hålla det rent. Så idag tog jag saken i egna händer och torkade av alla ytor, badrummen och lånade både sopborste och mopp av Calle på våningen under för att fixa till golven. Mina romies har nämligen svart hår och en tendens att alltid borsta det utanför deras egna rum euuuu. 
Ja titta bara på bilden... Här har ingen vart och städat på ett tag. Fyyyy! Men nu är det kliniskt rent så jag hoppas att dem andra också klarar av att bevara det på det viset.


ISOLERING?

I Shanghai, iallafall där vi bor verkar dem inte ha den blekaste aning om vad element eller isolering är. Rummens vita cement väggar och den lätt ihåliga plastbalkongdörren gör inte det hela bättre. Trots att det är ca 18 grader här i Shanghai så märks det inte för fem öre, det känns verkligen som bitande kyla hela tiden. Konstigt, 18 grader är väl Svensk sommar? Det är iallafall sjukt kallt i ute och i rummet nu så det är mössa och uggs även inomhus. Får hoppas hälsan klarar det. Antar att ni har det jätte mysigt jul-varmt i husen nu.. Avis
Eftersom att det bara är jag som är sjukt julsökande och verkligen vill åka till Ikea så funderar jag på att leta mig dit själv imorgon faktiskt. Lite små tråkigt att gå där själv men jag vill ha en julstjärna och pepparkakor! Så är det bara.

KVÄLLSSYSSLA


NY FAVORIT

Vanilla milk tee

FUDAN IDOL

Just nu på skolan har några satt igång Fudan idol, detta är tydligen tredje året och det ska vara mycket populärt. Det är mer som en talang tävling dock så man kan göra mer än bara sjunga. Det startade igår kväll då var vi där och tittade och det håller på i två kvällar till med final och dylikt. Jag skulle väl inte säga att det var överflöd av talang, men det är alltid kul när det händer något, och vi fick skratta!

SJUKLIGT UTTRÅKAD

Sitter därför o tittar på massa gamla bilder. Här är en när jag och Elisabeth hade tråkigt på en Svenska lektion.

TRÖTT LÖRDAG

Idag mötte jag upp Anni på Deli för att vi skulle käka god lunch och titta lite på en resa till solen. Det spöregnade verkligen ute så det blev att vi stannade ett par timmar. Någon resa blev inte bokad men vi är på god väg! Nu har jag ätit middag hemma på rummet och har tänkt att bara ligga lågt och se film ikväll! Hoppas ni får en lite mer spännande Lördag där hemma! xox

FREDAGKVÄLL

Igår drog jag och Anni ut för o fira att proven äntligen är över, det blev förfest hos hennes Norska klasskompis Ida och dans på Phebe. Det blev dock en tidig kväll så vi vart uppe sedan tidig morgon och hade lite mosiga huvuden efter allt plugg. Kul var det!

FINAL EXEMS LUNCH MED KLASSEN!

Calle hade shoppat lite på resten
Brasilianska Thiago och Franska killen i klassen

Claudia och Vanessa från Tyskland

'Lärarna köpte en stor tårta till oss

Yuki från Japan & Vanessa

Det var en stor kamp om att få så många tårtbitar som möjligt att stå upp. Det gick mindre bra på dem pyttesmå papperstallrikarna.

Mexiko, Linnea och Fransken. (Har problem med o komma ihåg deras namn då vi bara får höra våra Kinesiska namn i skolan hela tiden. Mitt är simpelt: 那达丽 uttalas: Na da li)

Klassen och två av våra lärare.
Trevlig lunch!


SKÖNT ATT MAN KAN HA SHORTS I NOVEMBER!

Avis?

FUDAN UNIVERSITY

Jag kikade in på Fudan shoppen igår igen, denna gången blev det köp! Tröjan på bild två. Hur skön som helst.
xox

WEEEY MIDTERM EXAMS ÄR ÖVER!!!

Tänkte bara säga det, nu ska jag ta lite eftermiddagssömn för att ladda inför kvällen! hörs sen, PUSS!!

NU KAN JAG PUSTA UT LITE!

Jag som inte förväntade mig kunna någonting på proven kan ändå idag pusta ut endel. Första provet gick av stapeln 8 i morse och det provet gick väl bra men inte riktigt som jag hade önskat, jag hoppas helt enkelt jag klarat det! Andra provet vid 13.00 gick där emot mycket bättre, jag är sjukt nöjd och såhär nära fullpott har jag inte känt mig på länge. Skönt! "Klapp på axeln" Imorgon väntar Tingshuo provet alltså lyssna/prata, det är det sista för denna gången (GÖTT). Jag är lite nervös men jag vet att jag har förberett mig väl och nu kan jag mina fem 5minters tal utantill, nästan.. Jag har iallafall att tacka Anna Dahlberg (min förredetta Svenska A,B&C lärare) för att nervositeten inte tar över, innan dem Svenska lektionerna på Teknis kunde jag verkligen inte prata inför grupp och nu där dessutom på Kinesiska. Jag är laddad, det känns skönt att det är över imorgon och medan man väntar på domen under helgen kan man pusta ut.
.
Imorgon blir det en redig utekväll med Anni, hennes rumskompis och hennes kompisar. Det bär troligtvis av till Mint (En stor lyxklubb där man tydligen behöver medlemskort för att komma in) . Det ska i vilket fall som helst bli kul att kunna festa med vänner och inte behöva tänka på några som helst måsten.
.
Imorgon efter provet ska jag och Calle prova badmingtonbanorna här på campus, det ska bli kul!
xox
.
ps: Det är uruselt väder, massa regn. Dock varmt!
Medan Anni studerade hårt och skypeade med sina föräldrar så halvsov jag i soffan hela eftermiddagen.
xox

FÖRRA ONSDAGEN VAR DET ANDRA TAKTER

Åh vad jag längtar till Fredag, friheeeet!


9 TIMMAR OCH RESTEN AV NATTEN!

Nu har jag och Anni suttit på Deli i många timmar, om två timmar stänger det då fortsätter jag hemma! Jag satsar på att sätta två av proven imorgon eller jag hoppas iallafall på dt bästa. Huvudet börjar iofs få slut på kraft nu. Har kramp i handen efter alla tecken med men vi kämpar vidare! Herå

ONSDAG

Nu har halva veckan med skola gått och den andra återstår, dödens dagar är här... Idag har vi ledigt från skolan för att hinna med alla förberedelser inför de kommande tre proven som äger rum på Torsdag och Fredag. Tur vi har ledigt säger jag bara! Nu ska jag iväg till charters med Anni och plugga hela dagen/eftermiddagen/kvällen! Imorgon gäller det, då får vi veta om det fanns någon mening med o komma hit... Oh tror ni känner min nervositet! Vi hörs sen. xox
PS: Igår åt jag sushi två gånger.. HAHA  supergott! (För er som inte fattar vinkeln, så gillade jag inte Sushi hemma för fem öre)

HAPPY B-DAY MALIN

Igår kl 00.00 stod vi ihop knölade i alla hön och kanter i Malins rum. Hon fyller nämligen år idag och istället för att alla skulle dra sig upp tidigt slog vi till vid midnatt med en överaskningskalas. Jätte trevligt! Grattis, hoppas din dag blir toppen!

Ps: Jag hade faktiskt med mid min systemkamera men den ladda ur på vägen :(

HELGEN - RYSK RESTAURANGÖPPNING

I Fredags tog malin, en tjej från Sverige som bott här längre än vi, med oss till en Rysk restaurang där det kvällen till ära var öppning så det bjöds på mat, dryck och uppträdanden. Vodka och tomat juice kunde man också få fyyyy... Men det var kul! Det låg i ett jätte häftigt hus också.

RSS 2.0