TRUE STORY

Nu drar jag till symarknaden med Anni. Lite små slut efter gårdagens invigning av en rysk restaurang (Berättar mer sen).

IKVÄLL SAKNAR JAG VÅRA FESTER I KÖKET!


ONSDAG - LADY'S NIGHT!

Igår fick det bli en sista middag med mamma och Annelie, jag kan lugnt säga att jag uppskattade besöket o all tid otroligt mycket. Alla är jätte välkomna! Efter en god pasta, lite vin och ett hejdå tog jag och Anni en taxi till WFC där det altid på Onsdagar är Lady's night som innebär gratis skumpa till alla tjejer. Där mötte vi lite senare upp ett gäng svenska killar som vi råkat stöta på i Lördags. Efter några drinkar på 92:a våning så begav vi oss till ett schyst lounge ställe där det tydligen också var lady's night med dem bjöd på frozen Margaretas och daqueris hela kvällen, tummen upp! Chefen över stället tyckte nog vi var roande för han var tydligen också Svensk och bjöd glatt på drinkar, riktigt trevlig och trevligt ställe. Dit ska vi igen!
Ah, det är ju minst sagt en mäktig byggnad!

I World Financial center har dem såkallade lyxtoaletter. Här är  panelen där man kan välja och vraka... Det är även neonljus i rummet och en uppvärms sits. haha

DAGARNA FLYGER FÖRBI

Jag har haft en helt sjukt bra helg och många bra dagar med besök här i Shanghai. Tiden går fortare än någonsin, både på gott och ont. Nästa vecka har vi våra midterms och nu när jag har mamma här i Shanghai blir det svårt att vilja sitta framför böckerna. Smällar man får ta när man vill njuta av livet. Jag är orolig som vanligt över prov men lärarna säger att det inte ska vara några problem så jag får bara lita på dem i detta läget helt enkelt.
.
I helgen blev det middag, utgång, goda drinkar, gott sällskap, shopping och massa mer! Jag och Anni hade en otroligt bra kväll i Lördags som vi förmodligen kommer få leva på ett tag eftersom att helgen som kommer nu troligtvis kommer gå i studiernas tecken.
.
Jag har tyvär inte lyckats knäppa så många bilder under dagarna som gått så jag lånar därför några av mina kära Borås vänner och lägger även upp några halvbra från mobilen för att ni ska få se lite utav vad som hänt de senaste dagarna.
.
PS: Hultis - Ja vi får skypea snart, efter Torsdag kommer jag ha mer tid så då bestämmer vi en tid som passar:) miss u!
PS: Fick en fråga om vad jag saknar mest från Sverige om man tänker materiella ting.. Behövde inte tänka så länge utan jag tror att bilen är en av de främsta sakerna. Att kunna ta bilen dit man vill och bara cruisa. Det saknar jag!
Jag hade tråkigt på lektionen idag så jag räknade ut kärleksprocent...


Japansk middag med mamma & Anneli ikväll, supergott!


FREDAG

Igår spenderade jag dagen på Shanghaimart, ett stort center där företag placerar sina kontor. Efter det, symarknaden där det fick bli två nya jackor att hämta på söndag - kul!, När det började dra sig mot kväll, haffade vi en taxi för att testa ett nytt ställe att äta på, det blev stor vinst så vi ska dit idag igen fast med alla vi boråsare som är här! Lite goda drinkar blev det med.
Cosmos och melon drink!
Vitoria Ssecret - det nya IT-märket.. HaHa Kineser asså.

Här åt vi middag, en restaurang med Beatles tema!

En pub med ett kul namn, dock inte så kul insida.

TORSDAG

Igår efter skolan hann jag bara upp på rummet för att slänga av böckerna och packa om väskan. Sedan tog jag en Taxi ner till Mamma & Annelies hotell. Vi åt lite sen lunch och gick sedan i lite små butiker i deras område. Vi skulle egentligen tagit oss till Symarknaden för att sy upp lite kavajer och jackor men taxi gubben hade svårt att fatta vart det låg så det får bli idag istället. Sedan blev det massage, för min del ansikte och efter det en god middag! Härlig kväll.
.
Nu ska jag plugga lite, äta något och sedan sticka iväg på tolk jobb, vi får la se hur det kommer gå.. Efter det bär det troligtvis av mot symarknaden.
Kolla Kora, här var det inte ont om gubbar!

Vi var på en riktigt konstiga marknad.. Det fanns fina saker men det var verkligen inte en enda själ där nere.



LITE AV PRESENTERNA FRÅN SVERIGE


VARDAGSSHOPPING

Gjorde åt det sista av min månadsbudget på lite vardagsshopping, det mår man bra av!

SVENSK FRUKOST

Fantastiskt gott med Svensk frukost imorses!

BRA DAG!

Igår förmiddag kom mamma och Annelie hit till Shanghai för deras årliga bussnies trip. Tur för mig, äntligen för man träffa lite bekanta ansikten hemifrån och få massa godsaker. Tack Lollo & Morfar för presenterna! 
Annelie gick crazy på iphone skal

En bit av deras hotellrum. Kul att deras vardagsrum är större än min lägenhet!

PRESENTER! & nödvändigheter. Bäst betyg får nog hönökakan! Väskan blev så tung att Calle fick komma ner och bära upp den för alla fem våningar. Tack

God kina mat, kom dock på att jag skulle fota maten lite för sent.
Kul att ni är här!
xox

IDAG KOMMER MIG MAMMA TILL SHANGHAI!

Jag är smått övertaggad o vaknade redan vid 7 när jag skulle gå upp via 10 egentligen, får ta o se en rulle och sova lite till nu. Ville bara säga att det är sjukt kul med Svenskt besök.

JAG BEHÖVER STÖVLAR


UPPENBARELSE: JAG GILLAR SUSHI!!


MYSFIKA MED ANNI & SKYPE


FREDAGKVÄLL


LITE BILDER FRÅN DEN SENASTE TIDEN I SHANGHAI

Haha, jag var tvungen!




Detta är lite av vad som har hänt sen vi kom hit. Dem sista fest bilderna är från Oscars födelsedag.
xox

EXEMPEL; EJ OKEJ!

Här är ett par jag hittade på google bara för att hjälpa er bilda en uppfattning. FY!

JAG SAKNAR RIKTIGA SKOR/SKOAFFÄRER

Åker man exempelvis tunnelbana är i Shanghai och man har turen att få en sittplats så får man en bra vinkel på alla ståendes skor. Problemet är bara att dem flesta har på sig flippflopp med en slags klack/platå och mellan tårna är det stort knyte med plastfrukter (Oftast vindruvor). Jag förstår det inte. Jag tänkte bara säga att jag saknar att kunna gå på stan och bara titta och känna på skor. Det är ont om det här, iallafall vad jag hittat. Gympa skor finns det dock gott om, men känna på nikeskor tappar trots allt charmen lite.
Snygg ring förövrigt

DRÖMJOBB

Att studera kan ta en till platser man minst anar. Varför jag studerar är inte för att jag har det lätt i skolan och trillar runt på några toppbetyg utan det är för att jag vill ha något att trilla tillbaka på. Jag vill bli bättre på något som jag kan ha användning för senare i livet, även om det skulle vara med privat än jobbrelaterat. Just nu med kinesiskan så ser jag det inte bara som ett fantastiskt äventyr att gå från lilla Borås ena dagen till att bo i stora Shanghai med alla kineser den andra, utan detta är även en stor investering för framtiden. Vilket stort företag handlar inte med kina? Blir förtroendet inte starkare när man kan göra affärer med någon som pratar ens eget språk? Jo jag tror nog det iallafall!
.
Sen är ju frågan, Det är verkligen inte så att mitt drömjobb just nu skulle vara något inom teknik och vetenskap. Ändå väljer jag att studera det?.. Just nu är min dröm att hamna i en hög position där jag får möjlighet att jobba med mode, planering, events, journalistik and so on. Jag vill bli tillräckligt stor för att kunna lyfta andra personer till framgång. Ah.. Man kan ju alltid drömma!

PRECIS JUST NU

Kvällsmat: Kiwi & te + Desperate housewives!

ETT INLÄGG FÖR ELINS SKULL

Det händer inte mycket i mitt liv nu när lovet och allt det roliga är över. Det enda är väl att jag finner skolan lite rolig igen nu efter ledighet. Dem ansåg dock att eftersom vi varit lediga en vecka pga nationaldagen så skulle vi gå i skolan Lördag och Söndag. hmm, snacka om att inte ta vara på sin lediga tid.
.
Jag är små sjuk och känner mig tyvärr allmänt nere, det är tur att mamma kommer hit nästa vecka. Jag har pga att mitt liv just nu är väldigt ointressant struntat i att blogga, detta reagerade Elin på och jag fick därför slänga upp ett inlägg trots allt.
.
Jag kan säga att jag idag kom på att jag gillar broccoli ibland, bara den inte är kokt. Jag smakade även på en dumpling idag (Ett slags tunt brödknyte med fyllning som är "ångkokt") Jag har alltid tyckt det har varit så förbannat äckligt men idag var det ganska gott.
.
Ja, vad har mer hänt.. Jo på ett av våra vanliga matställen nere på gatan har dem bytt meny, det var även där jag började gilla stekt broccoli. Idag kom även jag och Jennifer underfund med att vi saknar Svensk husmanskost, fatta lite potatismos och rivna morötter, mmmmmmm!
.
Nog med det, nu ska jag skypea med mamma för att se vad hon ska ta med från Sverige till mig och sedan ska jag kolla på Lejonkungen innan jag somnar! Godnatt xox

TORSDAG - VILO-/PLUGGDAG

Idag har jag sovit länge, ätit cesarsalad, fyllt på min telefon med pengar och köpt filmer (10yuan/st) as nice! Så nu blir det tecken repetition och film resten av dagen.

ONSDAG - TJEJDAG

Igår åkte jag, Anni & Jennifer först till pudong för att avnjuta en god lunch tillsammans i det "ljusa" vädret. Sedan tog vi en cab mot nanjing för lite shopping på bland annat H&M, Zara & Fakemarknaden. Jag hade otrur och hittade ingenting förutom lite skit på marknaden som jag köpte mest bara för att ha köpt något!
.
När vi kommit hem, ätit lite ris och gjort oss i ordning drog vi iväg mot "Kapsylen" även kallat world financial center för att ta två hissar upp till 92våning för att dricka champagne. På onsdagar är det nämligen Girls Night där uppe så då bjöds det på non stop champagne flöde till oss brudar! Helt okej måste jag säga, där kan man vara!
När vi var där på strandpromenaden så såg vi massor med bröllopspar som fotade och höll på.





HERSHEY'S!

Efter Zoo:t åkte jag och Anni vidare till People square där köpte vi lite godis och sedan bar det var mot Helen's för pasta middag. Gott!

TISDAG - SHANGHAI ZOO

Igår blev det inte nöjespark men Zoo. Där kollade vi på pandor, lejon, tigrar och massa andra djur. Här är lite bilder från det!

MÅNDAGKVÄLL - BLUEFROG

Efter att vi kommit hem från nöjesparken och fått lite vila så bar det av mot Blue frog för middag med Orre & Ludvig.

JINJIANG PARK - LOV DAG 1

I Måndags blev det en tidig dag för mig anni och Jennifer. Vi skulle nämligen på nöjesfält! Det var inte jätte stort men karusellerna kändes säkra och dem var roliga. Här är lite bilder från den dagen.

ÄNTLIGEN!!

Varje dag har jag gått ner och kikat i mitt postfack och nu äntligen kom det fram! Åh va glad jag blev. Så nu ska jag ha en mys söndag med te, marabou, fashionmagasinet och film! Tack mami, nu är det bara att fortsätta skicka brev och paket.

GADD NUMMER TVÅ

Förlåt mamma men jag var tvungen... Eftersom alla där ute förmodligen inte kan läsa kinesiska tecken så står det att kärleken liknar cirkeln. Jag gjorde den för att jag kommit underfund med att man ska ta vara på alla fina ting i livet. Cirkeln har inget slut och det är precis så det är nu när jag är här borta. Trots att jag är på andra sidan jordklotet så är kärleken till familj och vänner något som aldrig tar slut eller glöms bort. Jag saknar er, kom gärna och hälsa på!

FREDAGKVÄLL

Igår kväll började vi med att äta mexikansk mat, resturangen får väl godkänt men det är inte som tacos hemma direkt. Sedan drog vi oss bort till Tohee för att förfesta lite hos Linnea och spela lite spel. När vi var klara där drog vi till det vanliga Helens och sedan till ett nytt ställe som hette Murel. Det var också ett betala 100 kronor drick hur mycket du vill ställe. Det får godkänt, men kul hade vi!

RSS 2.0